Förskola/SkolaTrollkarlen Ason Bson Cson - Förskola - Skola

Ason Bson Cson – den glade trollkarlen trollar för och tillsammans med barnen på ett lärorikt och roligt sätt.
Varierande tema och budskap på föreställningen finns att välja på. Alla barn får vara med och trolla och dela sina kunskaper med trollkarlen.

Önskemål om särskilda tema eller projekt som ni arbetar med kan Ason Bson Csons och hans trolleri göra lärprocessen både spännande och annorlunda. Barnens fantasin och glädje ger liv åt denna föreställning.

 

 

Kretslopp, återvinning och trolleri.

En föreställning som handlar om olika sätt att återvinna material på. Barnen hjälper trollkarlen sortera rätt, för att de olika materialen ska kunna återvinnas. Frågor som kommer upp: Kan bussar drivas med bananer? Kan ett gammalt paraply vara magiskt? Som avslutning på föreställningen visas en ny uppfinning – Återvinningsmaskinen. Ett roligt sätt att prata med barn om kretslopp och återvinning.

 

 

Experiment och Uppfinningar.

Här får barnen träffa professor Ason Bson Cson, som visar olika uppfinningar och som trollar med dessa. Dessutom gör vi experiment tillsammans. Det handlar om naturvetenskap i vardagen. Vilken uppfinning är det som gömmer sig under det blåa skynket under hela föreställningen? Här finns en oändlig variation på just ert tema och barnen är med och gör det hela magiskt.

 

 

Läsningens magiska värld – Mysteriet med de försvunna bokstäverna.

En föreställning som inspirerar barn att läsa, och berättar om det magiska med spännande böcker. Barnen hjälper till att lösa gåtor och uppgifter som leder fram till ett budskap om det roliga med att läsa. Bokstäver har försvunnit och trollkarlen behöver verkligen hjälp att förstå vad de svarta prickarna i böckerna betyder och behövs till.

“Vi kan varmt rekommendera denna inspirerande trollkarl! Han besökte Fridaskolan i Mölnlycke och fångade barnen, i sagans magiska värld på ett inspirerande, humoristisk och härligt sätt! Barnen var engagerade i föreställningen! Tack och välkommen åter!”, Anna Brannan Fridaskolan i Mölnlycke

 

 

Det är okej att vara olik.

En föreställning som handlar om värdeord och det magiska ordet vänskap. Olika ledtrådar leder fram till ett viktigt budskap. Ett roligt sätt att tala om känslor, vänskap och att vi alla är olika. Vad hädar om man tappat bort en gåva från bästa vännen? Det viktiga i föreställningen är att vi gör tillsammans.

 

 

Du och jag i trafiken.

En föreställning om rätt och vett i trafiken. På ett lekfullt sätt får man lära sig om hur det funkar i trafiken Vi löser och går igenom olika frågor och barnen får praktiska tips. Barnen får lära trollkarlen hur det fungerar i trafiken. Det handlar om färgers betydelse i trafiken och ordning och reda.

 

 

Trolleriskolan.

Tänk att man kan lära sig mattematik med hjälp av trolleri. Ett roligt sätt att lära sig saker på är att göra det på ett annorlunda sätt En trolleriskola som anpassas till antalet barn, till antalet timmar som är till förfogande. Det kan vara vid en temadag eller vid flera tillfällen, eller bara en inspirerande timme. Trolleriskolan finns i flera olika former, dels där barnen får lära sig att trolla och göra sina egna trolleritrick och trollstavar, dels med olika teman. Ett roligt sätt att lära sig nya och gamla saker.

 

Ason Bson Cson är utbildad och legitimerad förskollärare.